Uitleg diverse massagevormen en methoden

Reiki

 

Reiki

Reiki is een vorm van werken met universele energie. De één noemt dit het Goddelijke, de ander noemt dit De Bron, Liefde, enz. Het ontvangen van Reiki ontspant lichaam en geest en ondersteunt daarbij het zelfgenezend vermogen. Reiki geneest niet, ook de behandelaar kan niet beschouwd worden als genezer. De ontvanger van Reiki bepaalt onbewust wat hij of zij met deze energie doet.  
Ook kun je met Reiki andere heelmethodes ondersteunen. Als je medicijnen krijgt van je arts zullen deze beter hun werk doen, waardoor ze waarschijnlijk wat eerder afgebouwd kunnen worden. Doe dit nooit op eigen houtje, maar altijd onder begeleiding van de behandelende arts! Voorbeeld: Heb je je arm gebroken en je behandelt de arm (door het gips heen), dan zul je merken dat de breuk eerder geneest.  Het is dus geen vervanging voor de reguliere geneeskunde.

Quantum Touch

Quantum Touch werkt via resonantie van de levenskracht (het Goddelijke, de Bron, Chi, enz,) die in iedereen aanwezig is. Het zelfgenezend vermogen van de mens wordt direct gestimuleerd door aanraking met Quantum Touch. Meestal is dit voelbaar door de ontvanger. De behandelaar zorgt door middel van ademhalingstechnieken voor een hogere resonantie of trilling van de energie. De ontvanger gaat hierin mee en het lichaam van de ontvanger gaat aan het werk om het lichaam te herstellen en in balans te brengen. Quantum Touch werkt op fysiek, emotioneel en op zielsniveau. De ontvanger is dus zijn eigen healer!
De behandelaar is in feite een soort van ‘doorgeefluik’.
Quantum Touch wordt gegeven over de kleding heen. Wel is het belangrijk, voor de ontvanger, geen knellende kleding aan te hebben zodat de energie goed kan doorstromen.

Ontspanningsmassage

Het woord zegt het eigenlijk al; het is een ontspannende massagetechniek, waarbij ik de gespannen spieren op een bepaalde manier ga masseren met olie. Hierbij zal ik ook gebruik maken van ‘energetische energieën’. U maakt zelf de keuze of u een gedeelte van het lichaam of het gehele lichaam wilt laten masseren.

Polariteitsmassage

polariteitsmassagePolariteitsmassage is een holistische massagevorm. De massage heeft zowel op het lichaam als op de geest effect. Het doel van de massage is om het lichaam bewust in balans te brengen, zodat je leert wat gedachten en gevoelens met jouw lichaamsenergie doen. Eventuele blokkades kunnen door de massage verminderen en het is mogelijk dat de energie beter gaat stromen. Er wordt gewerkt op huid-, spier- en orgaanweefsel en/of op de gewrichten.
Om de energie beter te laten stromen, wordt er gewerkt met massagegrepen in afwisseling met polarisaties en verbindingsgrepen.

Chakra klankschalen massage

Chakra’s zijn energiecentra in het lichaam die je energie verdelen. Elke chakra is van invloed op een specifiek levensgebied zoals bv. je hart, je vitaliteit, je (wils-)kracht of je communicatieve vaardigheden. In ons lichaam bevinden zich meerdere chakra’s. Het belangrijkste zijn de zeven hoofdchakra’s. Elk chakra zorgt voor energievoorziening van bepaalde gedeeltes in je lichaam en ondersteunt bepaalde functies op geestelijk en lichamelijk niveau. Klankmassage werkt met trillingen, die inwerken op lichaam, ziel en geest. Door traumatische ervaringen in het verleden en uit het heden kunnen er blokkades optreden waardoor de energie niet meer optimaal kan doorstromen. Het gevolg kan zijn dat de mens lichamelijk of geestelijke ziek wordt. 
chakra klankschalen massageMet een klopper worden de schalen die op het lichaam of in de aura worden gezet, zachtjes aangeslagen. De klankvolle tonen van de schalen werken in op ons lichaam en hebben een harmoniserende werking. Er ontstaat een diepe ontspanning, die balans brengt en helpt om spanningen en blokkades te kunnen loslaten! Als je na diverse behandelingen steeds meer in balans komt, word je zekerder van jezelf en kom je meer en meer in je kracht te staan! Dit alles helpt om vrij van stress en ontspannen in de wereld te staan! De chakra klankschalen zijn specifiek ontworpen voor de chakra’s. 

Lomi Lomi

Lomi betekent in het Hawaїaans: Massage. In de naam is het woord is verdubbeld om de kracht te versterken. De Lomi Lomi komt uit Hawaї en werd van generatie op generatie doorgegeven. Ik geef de ‘Aunty Maile’-stijl Lomi Lomi, die werkt volgens een protocol. In de Huna, een Hawaїaanse filosofie, gaat het voornamelijk om twee zaken: Harmonie en Liefde. Gebrek aan harmonie leidt tot weerstand, wat weer tot blokkades in de energiestroom leidt. De behandeling zorgt ervoor dat die blokkades zich opheffen en heeft daarom een helende werking. Een Lomi Lomi massage kan de levenskracht herstellen en heeft een stimulerende werking op de spieren, het zenuwstelsel, de zintuigen, de bloedsomloop en de organen.

Nek/schouder massage

Dit is een massage van de nek- en schouders waarbij ik de spieren masseer met olie.

Voetreflexzone massage

Ontspannende voetreflexzonemassage is een eeuwenoude natuurgeneeswijze die ervan uitgaat dat er op de voet punten, reflexzones genoemd, liggen die corresponderen met organen, zenuwbanen en spieren in het lichaam. Door zachtjes druk uit te oefenen op deze reflexzones wordt een reactie veroorzaakt in het deel van het lichaam dat correspondeert met de reflexzone. Stimulatie van de reflexpunten zorgt voor een betere doorbloeding van de organen en weefsels en dat de afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem wordt bevorderd.
De massage is ontspannend, stress verlagend en helpt bij het bereiken van harmonie en evenwicht.

Holistic pulsing

Holistic Pulsing is een techniek van wiegen en zachtjes strekken van het lichaam in een bepaald ritme. Dit nodigt uit tot het loslaten van spanningen op steeds diepere niveaus... wat de weg vrij maakt voor je eigen kracht, innerlijke wijsheid en zelfhelende vermogen.
Holistic Pulsing herstelt stagnaties in de doorstroming van energieën in het lichaam, waardoor die energie beter kan stromen, organen beter functioneren en klachten vaak vanzelf verdwijnen. Ook de lichaamsritmes van hart, ademhaling, lymfeklierstelsel, spijsvertering en spieren worden beïnvloed door Holistic Pulsing.


 

ontvangende handen
Ontvangen

Quantum Touch
Quantum Touch

Ontspanningsmassage
Ontspanningsmassage


Polariteitsmassage


Zeven hoofdchakra's

Lomi Lomi
Lomi Lomi

Nek-schoudermassage
Nek/schoudermassage

voetreflexzonemassage
Voetreflexzonemassage

holistic pulsing
Holistic pulsing


 
Massagepraktijk 'De Witte Roos''
Groene Jonkerstraat 17, 2435 XH Zevenhoven
E: info@de-witte-roos.eu - T: 0172-851505